HACK-ΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ
26 Φεβ 2021

HACK-ΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ

Πόσες πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε από τη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή;

Μαθητές και μαθήτριες της Β' Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση "Hack The Map" με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, δημιουργώντας μια ψηφιακή αφήγηση για τη Χάρτα του Ρήγα.  

Με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, τα παιδιά μελέτησαν και κατέγραψαν την ιστορία του Ρήγα Βελεστινλή και της Χάρτας που δημιούργησε καθώς επίσης, ασχολήθηκαν διεξοδικά με τη σημασία κάθε συμβόλου της Χάρτας. 

Τα περιεχόμενα της παρουσίασης αφορούν τη ζωή του Ρήγα, τις ανάγκες της εποχής για χαρτογράφηση των περιοχών καθώς και τη δομή της Χάρτας, με όλες τις πληροφορίες που μπορούσαν τα παιδιά να αντλήσουν από τις ποικίλες πηγές τους. Έπειτα, μελέτησαν προσεκτικά με μαθηματικούς υπολογισμούς την κλίμακα της Χάρτας και κατέληξαν σε αξιοσημείωτες παρατηρήσεις. Στο τέλος, όλη αυτή η εργασία αποτέλεσε τη δομή της ψηφιακής τους αφήγησης. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που εργάστηκαν με πολύ μεράκι για να δημιουργήσουν αυτή την παρουσίαση και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πρωτότυπο διαγωνισμό!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες